Noutati

Cum sa faci o prima impresie de neuitat pentru toti

Indiferent ca este prima intalnire cu un potential iubit sau cu un viitor partener de afaceri, ca participi la un interviu pentru un job, nu exista niciun dubiu ca aceste intalniri sunt infricosatoare, contand foarte mult prima impresie pe care o lasi.

prima impresie 150x150 Cum sa faci o prima impresie de neuitat pentru totiIn aceste situatii, este foarte important pentru tine sa depui toate eforturile necesare pentru o prima impresie de neuitat, pentru ca rezultatele nu vor intarzia sa apara.

La fel de importanta ca si tinuta pe care o vei purta, este si atitudinea ta, care trebuie sa fie cea mai potrivita situatiei.

Pentru o prima impresie reusita, va trebui sa tii cont pe viitor de aceste sfaturi:

1.      Fii pozitiv

Fiecaruia dintre noi ii face placere sa fie inconjurat de oamenii pozitivi, prietenosi care ne fac si pe noi sa ne simtim la fel. Poarta conversatii si discutii cu interlocuitorii tai intr-o maniera pozitiva. In cadrul acestor intalniri nu este recomandat sa povestesti sau sa te plangi de problemele pe care le ai.

2.      Fii atent la limbajul trupului

Studiile ne arata ca 80% din comunicarea noastra, reprezinta limbajul trupului, ceea ce se traduce ca oamenii isi fac o prima impresie, pana ca tu sa apuci sa mai deschizi gura. Ca sa te asiguri ca aceasta prima impresie este si un buna, incearca sa-ti controlezi miscarile. Daca obisnuiesti sa tii mainile incrucisate, asta va spune despre tine ca te afli in defensiva, asa cum si picioarele incrucisate exprima nesiguranta.

3.      Fii atent la interlocutor

Desi poate parea evident, un pas foarte important, pe care multi il omit din pacate, este atentia si interesul pe care il manifesti referitor la ceea ce spune interlocutorul tau. Decat sa memorezi raspunsuri ale unor intrebari pe care te astepti sa ti le adreseze partenerul de discutie, mai bine asigura-te ca asculti tot ce are el de spus.

4.      Pastreaza contactul vizual

Desi iti poate parea dificil sa pastrezi in permanenta contactul vizual cu interlocutorul tau, este esential atunci cand vrei sa lasi o prima impresie buna si sa pari si stapan pe tine si pe situatie. Daca in tot timpul conversatiei, privirea ta este peste tot in camera, mai putin la persoana cu care discuti, atunci vei lasa impresia ca esti in cautarea unei oportunitati sa scapi de acolo.

5.      Nu renunta la simtul umorului

In general oamenii sunt atrasi de cei care ii fac sa rada si sa se simta bine. Chiar daca nu esti comedian de meserie, nu ezita sa razi si sa zambesti. Nu confunda simtul umorului cu sarcasmul si nu face glume pe seama altora, care nu sunt de fata.

www.cadouri4you.com – “EMOTIA ALEGERII PERFECTE!”

Despre autorul adi

Leave a Reply

Scroll To Top