Noutati

Cum mancam fructele pentru o sanatate de fier?

Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca fructele sunt un element esential in alimentatia omului, pentru ca datorita lor ne pastram sanatatea si tineretea. Este foarte important, pentru fiecare dintre noi, cum mancam fructele pentru a avea cele mai bune rezultate si a beneficia de toate elementele nutritive pe care ni le pot furniza ele.

mancam fructele Cum mancam fructele pentru o sanatate de fier?Toata lumea stie ca fructele sunt foarte bune pentru sanatatea noastra, dar sunt putini cei care stiu ele nu se consuma haotic, ci trebuie urmate reguli stricte, pentru ca sa ne bucuram de beneficiile pe care le pot aduce organismului nostru, fara sa intampinam probleme digestive din cauza consumului lor.

Pentru o sanatate de fier, va trebui sa invatam care sunt regulile si cum mancam fructele. Regulile trebuie urmate intocmai atat daca mancam fructele in stare cruda, cat si uscate.

Cum mancam fructele ca sa ne aduca mai mai multe beneficii decat probleme, trebuie urmate aceste reguli:

 1. Fructele trebuie mancate singure sau cu alt fruct, dar pe stomacul gol

In momentul in care mancam fructele, digestia se realizeaza rapid, in cel mult treizeci de minute. Daca vom consuma doar fructe, stomacul va absorbi nutrientii, fibrele si zaharul care se regasesc in aceste fructe. Insa, daca vom consuma fructele imediat dupa masa, acestea vor ramane in stomac, impreuna cu celelalte alimente si vor fermenta, creandu-ti diferite probleme digestive.

2. Fructele trebuie mancate la o distanta de o ora inaintea mesei si doua ore dupa masa

In mod normal ar trebui sa avem trei mese zilnic si sa mancam fructele intre mese, la un interval de o ora inainte de urmatoarea masa si doua ore fata de masa anterioara. Dar pentru ca sunt si alimente care se digera si mai greu, cum ar fi pastele, carnea sau laptele, va trebui sa asteptam si pana la trei sau patru ore dupa astfel de mese, ca sa mancam fructele si sa nu avem probleme de digestie.

3. Fructele se mananca fie dimineata pe stomacul gol, fie inainte de masa de pranz

Este de preferat ca fructele sa fie mancate doar in acest interval si nu mai tarziu. Nu  este recomandat sa mancam fructele seara, pentru ca ele contin zahar. Zaharul ne va furniza energia pe care nu mai avem cand sa o consumam si vom risca sa intampinam probleme cu somnul.

Daca mancam fructele la micul dejun, este de preferat sa consumam cat mai multe, pentru a nu ni se face foame pana la urmatoarea masa.

www.cadouri4you.com -”EMOTIA ALEGERII PERFECTE”

Despre autorul adi

Leave a Reply

Scroll To Top