Noutati

Top 5 intrebari interviu angajare

Pentru ca poti treci prin cele mai provocatoare momente, iti voi prezenta un top intrebari interviu angajare, ca sa te ajute sa faci fata cu succes acestei situatii. Acest articol te va ajuta sa-ti faci o idee despre cateva intrebari interviu angajare, precum si raspunsurile cele mai potrivite la aceste intrebari.

intrebari interviu angajare 150x150 Top 5 intrebari interviu angajare

Desi domeniile de activitate sunt specifice fiecarui job in parte, modul de derulare a interviului de angajare este in linii mari acelasi, indiferent de tipul postului pentru care ai aplicat.

Pentru a va descurca cu succes in fata unui tir de intrebari interviu angajare, iti prezint mai jos pe cele mai des intalnite, precum si raspunsurile pe care le asteapta de la tine potentialii angajatori.

  1. Ne poti spune mai multe despre tine?

Pentru ca cel care iti adreseaza intrebarea are deja CV-ul tau in mainile lui, nu este nevoie sa te repeti in informatii precum nume, varsta sau studii. Raspunsul la aceasta intrebare nu trebuie sa fie unul lung, pentru ca ai doar cateva secunde ca sa impresionezi o persoana straina, care nu te cunoaste. Evita sa te repeti si spune doar lucrurile pe care angajatorul vrea sa le auda, iar in acelasi timp, fa-ti cea mai buna descriere a ta.

2.De ce iti doresti postul asta?

Aceasta in trebare este o oportunitate pentru tine ca sa-ti evidentiezi aptitudinile si sa-i faci sa inteleaga ca experienta si cunostintele sunt cele care te recomanda pentru acest post si vor aduce plus valoare companiei, daca postul va fi al tau. Pentru a le arata ca ti-ai facut temele de acasa, povesteste-le tot ce stii despre postul pentru care ai aplicat.

3. De ce ai renuntat la jobul anterior?

Trebuie sa fii foarte atent cum raspunzi la aceasta intrebare, sa nu-ti critici fostul angajator si sa nu pari ostil. Poti spune ca la jobul anterior simteai ca nu mai puteai evolua si munca depusa acolo nu mai reprezenta o provocare pentru tine. Si pentru ca erai in cautarea unei noi oportunitati, ai fost nevoit sa pleci pentru a avea timp suficient sa-ti cauti jobul potrivit.

4.Cum te descurci in situatii de stres si presiune?

Trebuie neaparat sa spui ca faci fata cu succes la stres, desi poate ca tu gasesti stresul ca fiind oribil si de neconceput. Desi nu ne place, stresul se regaseste in marea majoritate a joburilor. Fii convins ca si de-a lungul activitatii tale vei avea de-a face cu el. Ii poti spune interlocutorului ca pe tine stresul te face sa lucrezi mai bine, pentru ca atunci te concentrezi cel mai mult.

5. Care este punctul tau forte?

Si asta este o intrebare destul de des intalnita la interviurile de angajare, iar raspunsul este unul simplu. Va trebui sa le povestesti despre calitatile tale si sa te opresti la cele care sunt cerute de postul la care ai aplicat. Ca sa intaresti ceea ce ai spus despre tine, poti sa vii si cu cateva exemple care sa te sustina. Daca participi la un interviu pentru un post de agent de vanzari, nu este recomandat sa le spui despre incinatiile tale artistice, daca ele ar exista.

Ca sa reusesti in fata sirului de intrebari interviu de angajare, fii ferm in raspunsurile pe care le dai, priveste interlocutorul direct in ochi si lasa emotiile acasa!

www.cadouri4you.com – “EMOTIA ALEGERII PERFECTE!”

Despre autorul adi

Leave a Reply

Scroll To Top