Noutati

Tu cum alegi mijlocul de transport cu care pleci in concediu?

Cand te hotarasti sa pleci in concediu si iti incepi planificarea vacantei, te gandesti la toate aspectele: unde stai, cat stai, cati bani iti trebuie, cu cine mergi si ce trebuie sa ai la tine. Dar aloci timp suficient ca sa te gandesti cu ce mijloc de transport ai calatoresti? Desi la prima vedere pare usor, nu-i mereu asa.

concediu Tu cum alegi mijlocul de transport cu care pleci in concediu?

Cand pleci in concediu, tu ce preferi: masina, trenul sau avionul? Desi pentru cei mai multi dintre noi, masina pare cel mai la indemana mijloc de transport atunci cand pleci in concediu, s-ar putea sa nu fie mereu asa.

Care sunt criteriile pentru alege cel mai potrivit mijloc de transport pentru o plecare in concediu, in functie de care alegem intre masina, tren sau avion?

 1. Durata

Cand vine vorba de durata calatoriei, nu este un secret pentru nimeni, ca avionul este cel mai rapid mijloc de transport, mai ales cand vine vorba de distante lungi.

Daca destinatia noastra de concediu nu este prea departe sau daca petrecem o duminca departe de casa, lucrurile se schimba si masina devine si ea un mijloc rapid de transport. Este foarte important ca atunci cand plecam in concediu si calatorim cu masina, sa ne interesam de starea drumurilor si cat sunt de aglomerate, pentu ca altfel durata calatoriei se va prelungi cu mult.

Trenurile pierd la capitolul durata, pentru ca se pierde foarte mult timp  cu opririle si stationarile pe care le face pana la destinatia finala, mai ales daca opreste in foarte multe gari. Pe traseele aglomerate, unde apar mereu ambuteiaje, trenul este de preferat masinii, pentru ca nu intampina astfel de probleme.

2. Pret

 Doar pentru ca ajungem mai repede cu avionul, nu inseamna ca vom plati si mai putin. Companiile aeriene posteaza mereu oferte special, iar daca biletele sunt cumparate cu cateva saptamani inainte, exista posibilitatea sa le cumparam la preturi foarte mici.

Trenul este o varianta de a calatori ieftin, mai ales daca alegem trenurile de tip region, la care pretul este la jumatate uneori. Masina nu mai este o variant ieftina, pentru ca benzina este foarte scumpa, taxele de autostrazi, drumuri sau poduri sunt si ele mari. Calatoria cu masina devine ieftina, daca masina este plina si cheltuiala se imparte egal la fiecare dintre cei care merg cu ea.

 3. Siguranta

 Desi companiile aeriene vin cu statistici care arata ca avionul este cel mai sigur mijloc de transport, permiteti-mi sa trec in cap de lista trenul. Nu putine sunt accidentele care se intampla pe drumurile noastre, pentru ca sunt si foarte aglomerate, nesemnalizate pe timpul noptii, iar respectul fata de ceilalti in trafic s-a cam pierdut in ultimul timp.

4.  Confortul

 Daca vrei sa te odihnesti in acest concediu, nu-ti recomand o calatorie cu masina, pentru ca drumul te va obosi foarte tare, iar cand vei fi ajuns la destinatia finala nu-ti va mai arde de nimic.

In schimb, cand vine vorba de bagaje, de a vizita si imprejurimile, atunci masina va ramane prima varianta, pentru ca iti va oferi confortul de care ai nevoie.

www.cadouri4you.com -”EMOTIA ALEGERII PERFECTE”

Despre autorul adi

Un comentariu

  1. 1. Siguranta, 2. Confortul apoi 3. Pretul.
    De ce am ales aceasta ordine ? Pentru ca biletele de avion lowcost nu sunt chiar asa de lowcost si ajungi in checkin sa platesti mai mult decat un bilet de avion de la o mare companie.

Leave a Reply

Scroll To Top