Noutati

Ai charisma sau nu? Iti vei gasi raspunsul aici!

Un cuvant ce face obiectul multor dezbateri filosofice si psihologice.
Stiinta are putine cuvinte de spus, deoarece calitatea de a fi charismatic, tine de niste capacitati subtile, mai mult energetice decat fizice.

Sunt persoane care influenteaza intr-un mod incontestabil comportamentul semenilor, in speta, comportamentul celor din jur.

Daca observati cu atentie, in fiecare grup social (prieteni, colegi de munca), intotdeauna exista o persoana care se face remarcata mai mult decat ceilalti. Este in general o fiinta cu personalitate puternica, sigura pe ea, sigura pe alegerile facute, sigura pe raspunsurile date.

1. O persoana charismatica nu sovaie!

Ce ar fi insemnat ca Napoleon Bonaparte sau Alexandru cel Mare sa se razgandeasca de la o zi la alta in ceea ce priveste drumul ales? Am dat aceste exemple deoarece cei doi cuceritori au fost recunoscuti ca avand un magnetism individual aparte.

2. O fiinta charismatica este lider prin natura sa.

O fiinta cu farmec personal, poate influenta cu usurinta gandurile si optiunile celor cu personalitate slaba, astfel ca acestia din urma, vor fi “fermecati” si vor incepe sa-si insuseasca ideile liderului charismatic.

3. O fiinta charismatica nu trebuie sa fie neaparat o persoana frumoasa

Cel putin, nu din punctul de vedere comun al oamenilor. Cu totii am auzit de Rasputin si de capacitatea lui extraordinara de a influenta pe toti cei care faceau parte din curtea regala a Rusiei, inclusiv (si mai ales) pe tarina Alexandra. Rasputin nu avea trasaturi catusi de putin frumoase.

Cum la fel de bine, sunt persoane cu trasaturi frumoase, dar neinteresante, care nu spun nimic.

4. Persoanele charismatice sunt vanzatori de exceptie

Au capacitatea de a vinde cu usurinta orice, oricui. Asta se datoreaza nu persuasiunii, ci posibilitatii influentarii modului de a privi lucrurile a persoanei cu personalitate slaba.

5. Persoanele charismatice pot manipula cu usurinta din punct de vedere afectiv si erotic

Fiintele din jurul lor se simt fermecate de vorbele si puterea de convingere a lor, dar si de aura energetica subtila prin care pot acapara cu usurinta atentia oricui. De aici pana la manipulare, nu mai este decat un simplu pas.

Nu poti sa iti dezvolti charisma decat in momentul in care esti sigur de ceea ce te implineste cu adevarat, de ceea ce vrei sa devii.
Charisma se dezvolta atunci cand te simti bine cu tine si accepti natura lucrurilor. Cand intelegi ca Providenta ne face perfecti pe fiecare in parte. Prin urmare si tu esti la fel!

Un charismatic nu este uracios, invidios sau frustrat. O astfel de fiinta nu are timp sa asculte si sa ceara sfaturi in stanga si in dreapta. Stie mereu ce are de facut. Din contra, oamenii simt nevoia sa ceara sfaturi de la o fiinta cu sarm.

charisma Ai charisma sau nu? Iti vei gasi raspunsul aici!

Unii spun ca sarmul este un dar divin, altii spun ca poti dezvolta aceasta calitate cu multa munca asupra propriei persoane. Politicienii ce au charisma sunt persoana admirate si urmate de catre masele de oameni in opinii si in fapte.
Cei mai mari actori, ai ghicit, sunt charismatici.

In definitiv, charisma este o personalitate puternica transpusa la nivel subtil, energetic.
Este inutil sa mai spun ca astfel de persoane sunt tot timpul pline de viata si cu o atitudine mai mult decat pozitiva. Ele nu se ingrijoreaza de nimic pentru ca isi cunosc capacitatile proprii. Sunt fiintele care sunt observate imediat atunci cand intra intr-o incapere.

Pentru astfel de oameni, oratoria este o joaca. Ei pot smulge aplauze cu usurinta atunci cand isi prezinta ideile. Magnetismul lor fascineaza intr-un mod ineluctabil.

Mentalul unei persoane obisnuite se blocheaza in prezenta unui lider charismatic.

Dictionarul explicativ al limbii romane prezinta astfel acest cuvant:

CHARÍSMA, charisme, s. f. 1. Influenta asupra multimii datorata prestigiului, farmecului personal etc. 2. Ansamblu de date spirituale deosebite, coborâte prin Duhul Sfânt asupra comunitatilor sau indivizilor.– Din fr. charisme.

Cred ca marele poet Eminescu a definit cum nu se poate mai bine calitatile unei astfel de persoane:

De-or trece anii cum trecura,
Ea tot mai mult îmi va place,
Pentru ca-n toat-a ei faptura
E-un “nu stiu cum” si-un “nu stiu ce”.

…………………………………..

Astfel robit de-aceeasi jale
Petrec mereu acelasi drum…
În taina farmecelor sale
E-un “nu stiu ce” si-un “nu stiu cum”.

www.cadouri4you.com – “EMOTIA ALEGERII PERFECTE”

Despre autorul adi

Scroll To Top